June 15, 2010

kawan

Ingat tak masa kecil-kecil dulu,
Kalau kawan kita buat jahat kat kita,
Kita akan cakap “tak nak kawan ngan awak”
Lepas tu esok petang di lokasi dan waktu yang sama, dah kawan semula.
Takpun masa di sekolah dah kawan semula.

Masa kita kecil, value seorang “kawan” tu kita sendiri tak tahu.
Kawan tu orang yang kita kenal.
Kawan tu boleh ajak kita main-main waktu petang-petang.
Kawan tu tempat kita tanya soalan matematik kalau kita tak boleh buat.
Kawan tu orang yang kita ajak pergi tandas masa sekolah.

Bila kita dah besar,
Apa itu kawan?
Orang yang kita kenal, tak semestinya kawan kita.
Dan bukan juga kawan yang kita add atau approve di myspace, friendster, facebook, tagged.

Putus kawan masa kecil-kecil, sekejap je boleh baik semula.
Putus kawan masa dah besar, selagi masing-masing keras kepala, selagi itu takkan ada apa-apa.
Haih~~

7 comments:

Farid MOFASAD said...

gua rindu ngan kawan2 gua masa kecik dulu...


skandal masa kecik pun gua rindu gak...






>>__________________<<




...

AI ADA PERSOALAN, YU BOLEH SELESAIKAN TAK?? PLZZZZZ!!!!
>>_________<<

"miko itu nana" said...

btol3..
rindu zaman kecikkecik..
gaduh sebab die dpt bintang lgi byk...hahah..

mr kay said...

haha, berebut sapa banyak bintang.

faye said...

betol2x selagi x ilg keras kepala smpi bila pun cmtu...ohya dh follow meh follow back

mr kay said...

faye: ego macam batu. huhu

♥ana centap♥ said...

teringat kawan dulu2.
gila rindu kat diorang.

deterjen laundry said...

usaha laundry , bisnis laundry , deterjen laundry , waralaba laundry , franchise laundry , softener laundry , pewangi laundry