June 11, 2010

cerita pasal cinta muda mudi

lagi cerita pasal kawan aku.

kawan aku lelaki. hensem. semester lepas dia rapat ngan awek sorang ni kat kolej dia. rapat punya rapat, syok la pulak kat awek ni. dah agak lama rapat, dia confess la kat awek tu. face to face. berani. bagus. sebab aku pun selau ketar face to face. haha.

ok sambung cerita. dia confess. awek tu terkejut kot. diam. terus balik rumah. okey, bagi aku tu satu signal menolak. haha. kawan aku ni buat dunno je. esok lusa, wat macam biasa je. rapat gak. macam biasa. still, awek tu wat tak tahu je, tak kasi respond.

tak lama lepas tu, status di fb awek ni dah bertukar, dari single ke in relationship with.. tak tahu sape. terkejut kawan aku. kecian r dia. dia punya r semangat nak dapat awek ni, sekali kena cantas. haha. sekali terbaca post dekat wall awek ni.. "seronoknya dapat bf, tapi bf aku bukan dak uitm". hambek sebijik batu besar atas pale ko. haha. terus terang je dia cakap dia tak suka kawan aku ni.

tapi, persoalannya, kenapa takleh reject secara depan2? or msg ke? call ke, fb ke.. at least kasi respond. hadoi.. macam2.. sekarang diorang rapat lagi. tapi kawan aku naik menyampah r, sebab bengang r kot. bengang tak terus terang kat dia. huhu.

nasihat aku, lain kali harapan tu jangan pasang tinggi2. kalau dapat, okey takde hal, kalau tak dapat, at least x jadi kes bunuh diri or frust nonggeng. haha. 1st time aku tulis camni. sebab tulis2 pasal cintan2 dan perihal awek, aku baca kat blog Mr K je.. haha. dia lagi power bab awek2 ni.

okey tak tau apesal aku pilih tajuk entri macam tu. haha

8 comments:

Ery Farieha said...

penah kena la cmni
konfes kat 1 guy
die ckp mcm x sedia lg
tup2 die kapel ngn org len
hehh bagus la dorg leh kawan lg, aku ni blh kawan, tp hati perit sikit ah
huhuh~

dIng dOng said...

huhuhu...mgkin gak sbb dia segan..tp kat fb tuh bukn btul sgt pun...huhu..yg sinle wat in relationship yg in relationship wat singlw...mainn jew tuh..

mr kay said...

Ery: haha sabar je la erk.

dIng dOng: betul. pakwe baru dia study kat UK. hhuhu

Ann said...

ak mmg tak sokong smua bnda nk publish kt wall fb.....ckp face to face pe slhnyer...kecik hati kalo wat cmtu...

mun said...

khir,aku rs awek tu takot kot ngan kawan kau,si budget guna cara halus la tu hahaha.tapi aku rasa jugak,tak lama lagi mesti dy suka blik kat mamat tu

*sambil urut2 janggut

iniAKU said...

kalo ckp x paham bahasa gak?
mcm ne?
agak2 bg penampor paham x?haha

mr kay said...

kalau kes tak faham bahasa, masuk cerita lain la. haha

deterjen laundry said...

usaha laundry , bisnis laundry , deterjen laundry , waralaba laundry , franchise laundry , softener laundry , pewangi laundry