November 2, 2010

Senarai lagu Separuh Akhir Muzik-muzik 25

Anugerah Juara Lagu adalah event yang aku paling suka antara award event yang ada dekat Malaysia ni. dan sebab itu ada entri special ni. aku dapat info ni dari sedara Budiey, so apa dia tulis tu sama je input dengan apa yang aku nak tulis ni.

Muzik-Muzik 25, peringkat separuh akhir kali ni, ada 30 lagu. point yang nak aku tunjuk kat sini, tahun ni menarik. sebab Hujan, Faizal Tahir masing-masing ada tiga lagu. dan Noh sendiri kena perform dengan A.P.I dengan lagu Pelita. huhu.

dan Mirwana agak bertuah. dua lagu yang featuting diorang, masuk semi finals. satu dengan Fiq, dan Hujan sendiri. cik Ana Rafalli kita pun ada dua lagu. so hope lagu2 ni ada luck untuk ke final. Black pun ada dua lagu, satu Sofia Jane dan duet dengan MUH, Drama King.

Yuna, naib johan tahun lepas ada satu lagu di separuh akhir ni, Cinta Sempurna. juara, Aizat, pun satu lagu, Susun Silang Kata. kalau album Urusan Aizat Amdan keluar awal sikit, mesti banyak lagu dia. takpe, maybe next time. huhu.

ini list lagu yang masuk semi final:


8 November 2010, 10 malam – 11.30 malam:
  1. Gerak Hati – Azlan & The Typewriter / Lake & Light / Lake & Light
  2. Inilah Cinta – Akim/Akim/Akim
  3. Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir  Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  4. Mencari Konklusi – Hujan / Noh Hujan / Noh Hujan
  5. Cinta – Mohd / Iswandy / Iswandy
  6. Noktah Cinta – Hafiz / Ajai / Shah Qalam
  7. Hujan Bunga Di Kuala Lumpur - Ana Raffali / Ana Raffali / Ana Raffali
  8. Bersamamu – Joe Flizzow / Johan Ishak, Joeniar Arief, Koko & Syaheed / Koko
  9. Cinta Sempurna – Yuna / Yuna / Yuna
  10. Oh Juwita – Nubhan / 6ixth Sense / 6ixth Sense
  11. Sejujur Hatimu – Adibah Noor / Azlan Abu Hassan / Adibah Noor
  12. Hanyut – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir
15 November 2010, 10 malam – 11.30 malam:
  1. Tika Masanya – Mirwana & Hujan / Akmal Mirwana Akmal / Mirwana & Noh Hujan
  2. Manifestasi Cinta – Fiq & Mirwana / Kuncidemak / Kunci Demak & Akmal Mirwana
  3. Kau Harus Ada – Hujan / Noh Hujan / Noh Hujan
  4. Drama King – Meet Uncle Hussain & Black / Taja / Tun Teja
  5. Menggegar Dunia – Adam & Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  6. Tolong Ingatkan Aku – Ana Raffali / Ana Raffali / Ana Raffali
  7. Jahat – Stacy / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  8. Susun Silangkata – Aizat / Aizat & Anas / Aizat & Anas
  9. Cinta Kosmik – The Fabulous Cats / Alibi Hustler / Alibi Hustler
  10. Ku Ada Kamu – Adira / Edry Abd. Halim / Edry Abd. Halim
  11. Sofea Jane – Black / Sham Kamikaze & Iswandy / Farril
  12. Adrenalin – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir

22 November 2010, 10 malam – 11.30 malam – Tema Milennium :
  1. Realiti Dewi – Alyah / Omar K / Zel Firdhaus
  2. Pelita – A.P.I / Loque / Loque
  3. Berlari – Tomok / Audi Mok / Shazee Ishak Tomok
  4. Extravaganza – Bunkface / Sam Bunkface / Bunkface
  5. Nadiku – Sabhi Saddi / Omar K / Zel Firdhaus
  6. Selamat Malam – Faizal Tahir / Audi Mok / Faizal Tahir

4 comments:

dIb said...

thanx bro, wa xsempat nk update mende nih....

diana said...

dah lama tak dengar lagu2 baru ni..
ada la 4,5 lagu yang akak tau..
yang lain tak pernah dengar pun..
hehhe..lagu baru bukan best2 pun macam lagu lama..
nanti kamu buat entry pasal ni ye..
akak nak buat tak pandai pulak bab2 lagu ni..'
hhaha

mr kay said...

huhu..
lagu lama 'soul' dia kuat.
lekat sampai bila2.
lagu baru, banyak perkara kena improved lagi.

tapi still, not bad la kan?

zuar said...

aku pun buat entri pasal ni gak...jom la singgah..:-)

http://www.zuarxpdc.com/2010/11/senarai-lagu-layak-ke-separuh-akhir.html

ni entri untuk Hot FM Nite Jam kat I-City
http://www.zuarxpdc.com/2010/11/bercanda-di-i-city-hot-fm-nite-jam-2010.html