May 8, 2010

the big bang theory dan beg kertas

ketika di hostel beberapa hari lepas,

aku layan the big bang theory season 3, download.
biasanya kengkawan aku tak tengok citer ni, so aku tengok sorang2.

satu hari, kawan aku boring, dia join aku tengok big bang theory ni.

"kenapa banyak benda kita tiru Barat, tapi yang satu ni kita tak terpikir nak tiru?"

"kau kenapa? tetibe je?"

"tu..kau nampak?beli groceries, tak guna beg plastik. guna paper bag je. kan boleh selamatkan bumi?"

erm..betul gak apa kawan aku kata. aku setuju kalau kita tukar penggunaan beg plastik kepada beg kertas.


pendapat korang?

4 comments:

s.c.h.u.l.t said...

pendapat saya, yes! I agree! tapi guna kertas pon habis pokok :)

lebih menyokong saranan kerajaan sekarang, bawak re-cycle beg pergi shopping.

jimat dan menyelamatkan hutan! :D

mr kay said...

tetap sokokong government guna recycle bag.

tapi daripada plastik, kertas lagi senang mau recyle.

tak harus tumbangkan pokok untuk buat beg kertas. recycle je kertas2 terbuang.

MaYa MeiYa said...

tp da ade recycle bag tu tak same ngn paper bag ke??same saje kan..hoho..

mr kay said...

betul.

tapi bukan semua mau bawak recycle bag sendiri kan?
so plastik bag still disediakan,kan?

saya cadangkan no more plastik bag di pasar raya.

siapa tak ada recycle bag, guna paper bag.