December 13, 2010

Tilu

mira Tilu.

ada orang tanya di formspring pasal Tilu. so aku amek sebagai idea untuk aku menulis. haha.

ramai tahu Tilu ni adalah satu band yang bernaung bawah KRU. sebulan dua lepas, aku sambar CD diorang. sebelum dengar CD diorang, aku tau dua je lagu Tilu, Ku Bukan Aku dengan Malam Minggu (jumpa dekat youtube). so, kali pertama aku dengar, aku rasa, personally, Tilu macam Sixpence The None Richer. suara kena dengan lagu2 dia. dan, lagu yang berjaya menambat hati aku selain Ku Bukan Aku, ialah lagu Kau Selalu Ada. mula2 dengar, aku kaitkan dengan lagu Hujan, Kau Harus Ada. inputnya lebih kurang, tapi of course, mira nyanyi lagi comei dari noh. haha.

keseluruhan album Tilu ni adalah menarik. semua lagu sedap didengar. korang biasa dengar mocca tak? band dari indonesia tu. aku, kalau boleh, mengharapkan Tilu boleh jadi macam mocca. buat lagu2 macam mocca. mocca punya stail lagu pun boleh dikatakan tak jauh beza dengan Tilu pun. huhu.

notakaki: entri ni sepatutnya mengisi masa ketika ketiadaan aku berblogging sebab ke kemaman, tapi tak tau kenapa tak keluar. huhu. nanti esok balik rumah, aku cerita pulak pasal keluarga angkat dekat kemaman.

4 comments:

MaYa MeiYa said...

lagu mocca n vokalis die pnye sware superb comel!!memula dgr mati2 egt oversea pnye band..haha

lagu tilu yg berkumandang kat radio skang ni besh..ape tajuk ah?lupe ar..haha

mr kay said...

mocca bukan malaysia, tapi indonesia. kira oversea jugak.huhu

lagu tu tajuk dia, diam-diam.

ahmad syafiq al-gonzalez said...

xpernah tau do

MaYa MeiYa said...

ko ni..oversea la sgt kan..haha..
ms kwn aku ckp kump tu dr indonesia tu yg aku terkejot..haha