September 5, 2010

review: Camp Rock 2: Final Jam

tadi aku tengok cerita "Camp Rock 2: Final Jam" kat Disney. masih lagi berkisahkan kem musim panas yang dinamakan Camp Rock, dan Demi Lovato dan Jonas Brothers yang muncul di cerita pertama, kembali ke kem ni setahun kemudiannya dan wujud pesaing yang bukak kem berdekatan, bernama Camp Star. hampir-hampir Camp Rock nak tutup, Demi Lovato cabar Camp Star untuk battle.

cerita ni plot agak tipikal, tapi paling jelas, watak Demi Lovato dan yang lain2 dari Camp Rock pertama diolah menjadi lebih matang. nice. dan kali ni, plot percintaan lebih fokus pada Nick yang berusaha keras nak ambil hati anak perempuan owner Camp Star, musuh diorang sendiri. ni aku sediakan satu video Nick nyanyi kat awek tu. ada ala-ala I'm Yours by Jason Mraz kan? well, think so too.




 mesej dalam cerita ni yang paling nice aku dapat ialah, kadang-kadang kekalahan itu satu kemenangan.

okey boleh kata aku jiwang sebab tulis tentang cerita macam ni. haha.

3 comments:

MaYa MeiYa said...

aku awl2 sblm kua kat tb aku da tgk dlu..haha...
part nick nyanyi tu seronok gler..n sooo cute...haha

mr kay said...

yup..memang cute..huhu

dIb said...

waaaaaaaaaaaaaaaa, nk tgk juge....