July 18, 2010

trip ke kandang kambing.

hari ni best. sebab pergi trip ke ladang kambing. tak macam sem lepas yang just tengok dan dengar je, kali ni memang bertarung betul-betul dengan kambing ni. berpeluh gak nak tangkap kambing, tambah2 yang dah besar-besar, layak sembelih tu.

task hari ni, ukur tinggi, panjang, ukur lilit, tengok jenis breed, ada tanduk takde, then kena timbang. yang kecik2 tu senang r nak angkat kat penimbang. yang besar tu..haha, aku gelak je la. tak larat mau angkat.

pendek cerita, walaupun bau kambing, tapi seronok. itu paling penting. huhu.

nak upload gambar, tapi agak problem. blogger in draft punya format ni aku rasa macam lagi slow je....

nanti aku upload gambar kat sini, or tengok je kat fb aku.


*

terfikir mau buat persembahan untuk dinner fakulti minggu depan. haha.

5 comments:

Ann said...

xnah jmpe kambing ke? cian2..hehe

dIb said...

huhhu, trbayang syikin tgh ukur kambing.. mcm nk buat baju raya..

kambing tu siap tahan nafas, nk bg nmpk kurus kot...

hahaha* ketawa smbil guling2....

MaYa MeiYa said...

hahaha...kte wat baju utk kmbing ek??hahahaha...tp mmg bau tu mmg tak tahan da...

kodok hijau the ghost writer said...

peahh ada tak dalan kumpulan kambing tu ?

sweetsal said...

akak tak suka makan kambing..bahaya kut..kalau ada penyakit darah tinggi kang mau pengsan..