February 19, 2010

cara mudah naikkan traffic kat blog

kalau korang dpt terapkan method ini dengan betul kt web/blog korg, maka akan berlaku kesibukan lalu lintas pengunjung yg luar biasa tiap2 ari. x pyh nk bersusah payah memikirkan SEO or berpenat-penat utk promosi blog/bisnes kite kat sume org. blog jgk akn dibanjiri backlink secara signifikan dari hari ke hari, tanpa bersusah payah link kesemua tempat di dunia internet. cara ini sesuai untuk mereka yg berbisnes melalui blog ataupun saja2 nak test..

perkara yg harus korang buat adalah mengikut langkah-langkah berikut :

1. tulis posting artikel mcm posting aku ni, dgn cara or gaya tersendiri atau copy-paste je artikel ni. then, bagi tajuk yg menarik.

2. korang hanya perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang korg tuliskan dalam blog/web.


1. Jogja-Blogger
2. Tutorial Blogging Internet Bisnis Online
3. pVidia Blog
4. Stop Dreaming Start Action (Jonru)
5. Bisnis di Internet
6. Blogging-Surfer
7. Tintalughahwi
8. Igauan
9. Ad-dai'
10. kakngah
11. Zie Fauzi
12. Happiness (zuliana)
13. Desirequeen
14. Fiverul
15. sedikit coretan.....

PERATURAN:

1. before meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web/blog korang, sila hapuskan link nombor 1. then pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. INGAT! jgn ubah urutan daftar link itu.
jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

TAMBAH TOLAK DARAB BAHAGI, AKAN DAPAT 6 JUTA BACKLINK !!!

bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka korang akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang korang tak pernah bayang sebelum ni. jika ada pengunjung ke blog korang dari Link List yang disebutkan di atas maka korang akan secara automatik dapat lalu lintas ke web/blog korang jgk.

INGAT! link blog korg harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil dapat Maksimum backlink. Jgn salahkan aku jika korg tak ikut cara ni dgn betul dan link korg tiba2 berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

x salah mencube kan? ^_^

1 comment:

ika honey bunny said...

cam susah je nak wat..