January 3, 2012

hantar pelajar ke oversea lagi

kalau dah semua orang nak cerita pasal Nur Amalina tu, biar lah. semua merata duk tweet pasal tu. haa, aku ada twitter tapi x reti pakai. biar la, aku memang ketinggalan zaman pun.

tapi dengar cerita room mate dia dok cerita la pasal penafian bagai pasal hal ni. aku just tengok tajuk tu kat fb, tak bukak pun. so sila google sendiri la. nak kasi link pun dah tak jumpe dah.



tadi masa baca2, ada satu komen kat blog satu ni berbunyi:

"lepas ni tolong stop anta pelajar pandai ke oversea. jahanam semua. anta si arif, kawin gay. anta minah ni, jadi macam ni pulak"

haa, lebih kurang la macam tu. ada la sikit2 aku tukar itu dan ini. haha.




dah tu nak anta siapa? kalau anta pelajar bodoh ke sana, dan dia buat hal pelik2 macam ni, gi clubbing, pakai sexy, jadi bisex or gay mahupun lesbian skalipun.. orang takkan hirau sangat.  takkan jadi isu macam sekarang ni la.. takkan jadi bahan kat twitter mahupun fb pun. sebab apa?











hantar pelajar bodoh.  kan?

5 comments:

Mr.Clive said...

itu ke yang solution yang boleh difikirkan?instead of cari jalan penyelesaian yg bernas,solution dia adalah untuk STOP kan hantar student ke luar negara?memang lagi belakanglahhh...
jgn cetek sgt lahh bila kita mengambil keputusan yang melibatkan masa depan negara.

Anonymous said...

kalau berentikan penghantaran pelajar ke luar negara, dari mana kita nak dapatkan pengajian yang dah terang2 x ada kat tmpat kite ni? semua tu x boley belajar sendiri... kene carik jalan penyelesaian laen yang lebih bernas...no offense...

dear yayah said...

org y judge tuh kdg2 xpkir dan x selidik dl iman sndri.. dlm malaysia sndri, y duk jauh drpd parents pn same teruknya.. pndai judge org, tp smpai bila? doakan la dia dpt hidayah ke, ni x.. bajet mcm org pndai perfect.. iman dan taqwa milik ALLAH je..

tulipsufie said...

anggaplah itu ujian untuk si amalina tu, ujian untuk kita esok lusa ada kita tahu?? doakan dia kembali kepangkal jalan. Setiap orang pasti buat silap, tapi kesilapan itu bukan satu alasan untuk mengulanginya...

Gadis Pantai Timur said...

bukan salah kerajaan pun hantr belajar kat oversea.tapi salah pelajar tu sendiri.tak pandai nak hargai apa yg orang bagi.Kalau iman x kuat,x yah berngan nak belajar overse..memang akn jadi macam ni..