November 14, 2016

tamat 9 season How I Met Your Mother

Sapa tengok cerita How I Met Your Mother (HIMYM)? maybe ada, maybe tak ada. haha

aku layan cerita ni masa zaman belajar dulu. tu pun layan separuh je season satu semua sebab aku beralih ke arah cerita The Big bang Theory (TBBT). dan sekarang, 2016, baru aku layan balik, disebabkan sebelum ni TBBT habis dah season 9 dan season 10 baru nak keluar, so aku perlukan cerita lain untuk mengisi masa lapang. so sambil2 layan cerita korea - Doctors - ni pun layan sebab ada Park Shin Hye je.. haha - aku download semua season ni dan dalam masa 2 bulan, habis dah 9 season aku tengok!


nak tengok cerita ni, kena open minded. sekadar tengok saja. yang baik, kita amek, yang sosial culture dia tu, abaikan je, sekadar hiburan cukup ye..

overall, aku memang tertarik friendship yang melekat dari zaman bertiga masa belajar, then masuk barney the legendary, then datang la robin. antara sebab aku melekat dengan cerita ni, storyline dia memang macam real. setiap character ada up and down moment. ted dari kerja architect, menganggur, bukak company sendiri, lepas tu mengajar, lepas tu kerja dengan barney etc. selalu cerita lain, character utama biasa success je. tapi semua kecuali barney, ada moment up and down pasal karier masing2.

aku ada high expectation untuk season 9. tapi frust sebab hampir satu season storyline pasal majlis kawen robin dengan barney, end up bercerai lepas 3 tahun. dan bini ted mati sakit tua, finally anak2 ted encourage suruh pegi kejar balik robin. not as I expected. tapi overall, ok for me.

kalau rasa nak tengok online/download, nah klik sini. tv series lain pun ada jugak kat sini..


5 comments:

Cik Nur said...

Assalamualaikum...
wahhhh... tak habis lagi ya cerita ni??
boleh la Cik Nur follow pula lepas ni..
selalu Cik Nur tengok cerita Vampire Diaries je.. tu pun dah tak follow lepas tukar heroin....

mr kay said...

@cik nur:

dah habis dah.. lama dah habis.. sy je baru habis tengok.. hihi

Kang surinder said...

Hujan hujan pakai payung kuning
seperti di adegan film drama korea, LOVE RAIN ... Hahaa

mr kay said...

@kang surinder:

tak sure siapa tiru siapa. 2-minute-date pun ada ditiru dalam dilwale, diolah jadi 5-minutes-date.

Faizah Syakira said...

Time belajar je layan cerita ni. Tu pun roomate yang suka. Haha. Lepas abis belajar, cite tu duk peram dalam external. Kiki πŸ˜…