November 20, 2009

"cita-cita saya nak ke universiti, cikgu"


lama sudah tak bermain sama kamera..huhu


realiti dunia..macam ni la..


apa jawapan korang kalau ditanya,
"apa tujuan mau masuk universiti?"

semua, hampir semua kata : nak belajar / tuntut ilmu...

tapi kat universiti, lain situasi... kelas berapa jam je sehari.. tolak keperluan lain.. korang spend masa untuk apa??
1. tido ( x terkecuali pompuan..sama je..haha)
2. online (download sana sini..tengok movie)
3. merayap (dating atau hang out dengan kawan berlandaskan alasan basi-release tension)



tadi tertinjau sorang blogger..

tak tahu dia mpp or what..
tapi dia sangat prihatin orangnya, tentang masalah dalam mpp..
tapi alasan mpp tempatnya jadi lemah ialah...

tujuan masuk U cuma utk menuntut ilmu.
berdasarkan statement ni..dia khabarkan yang mahasiswa di tempatnya tak terlibat dengan aktiviti yang dianjurkan mpp atas sebab di atas. funny right??

kalau la semua stdnt asyik study saja..bagus.. cgpa 4.0.. first class degree la korang..
tahniah..

tapi..come on la..teens..xkan mau jadi ulat buku saja sampai xde life dekat universiti?

softskill, imej, kokurikulum pon penting jugak.. betul kan?



3 comments:

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

eksesais jangan lupa.

kuch said...

ada yg ulat buku,tp ta 4flat gak.result rndh dr yg org aktf.haha..

mr kay said...

ye la fatah oit.

nanti ku jadi 'keras'cam kau..haha