June 21, 2009

kenapa veterinar??



moving on to next level of life...

aku gembira.bangga.syukur.
aku teruja.
menjadi pelajar universiti.

yup..next level of life..
mcm2 dugaannya..
dan aku terpaksa tempuh jugak..
alone..in terengganu..

sori la..bukan aku takut...
ini pilihan aku.
aku tau apa aku pilih..
this is the best for me..



ketika lagi beberapa hari mau jadi pelajar universiti..
ada lagi pihak tertentu mempersoalkan pilihan aku..


"kenapa veterinar??"

ada banyak jawapan untuk persoalan tu.

SATU
yang nak sambung belajar ni aku ke kau???

DUA
dah ini bidang yang aku minat...

TIGA
aku x cukup bagus mau amek medic..face it!!





soalan lain yg dibangkitkan....
"nanti kamu kena pegang babi, anjing...camne???"

apa cetek sangat kamu ni.. apa x boleh samak ke? apa babi and anjing sakit bukan makhluk Tuhan?? salah and berdosa ke saya mau belajar pasal babi and anjing?? and.. dalam silibus tuh nanti..aku kena belajar pasal anjing dan babi saja ke????



cukup la kamu sekalian...
aku dah besar.
boleh fikir baik dan buruk.
busuk dan bersih in making decision..
saya x kisah kamu menegur.
cuma ada limited-nya.
saya manusia. bukan android..

ada perkara yang lebih baik untuk kamu lakukan.
apa kata...
kamu cuma doakan saya yg terbaik..
dan senantiasa sihat hendaknya...
boleh?? =)

5 comments:

amirshahril said...

sebab apa vaterinar...
aku taw..
sebab bukan course laen..

:p

betul pong...
kaw yg nak blaja..
kalau sume org selamatkan manusia..

sape nak selamatkan binatang...

mr kay said...

haha..jawapan kamu xbleh pakai..haha

Abdul.Fatah.Firdaus said...

yeah.cecita tercapai.
alhamdulillah.
doa sama2 berjaya, besar dah kaya kita jumpa. kah kah

ateeka amer said...

ye, aku pun nak amek vet. tapi tak layak. sob sobss. so dpt apa pun, grab jek la.

i.am.belle said...

cool apa jadi veterinar. asalkan kamu suka teruskan shj. pendapat org lain sekadar picisan.


p/s: ada lagi rupanya manusia yg berfikiran cetek. babi dan anjing tu makhluk Tuhan juga. tsk tsk tsk