May 19, 2011

drama korea mana yang best?

soalan dari seorang kawan.


cuba listkan drama korea yang kau dah layan dan yang mana paling best?

okey saya jawab.

1. you are beautiful
2. my girlfriend is a gumiho ( tak habis tengok pun )
3. dream high
4. secret garden

untuk soalan yang mana paling best tu, saya susah sket nak pilih. saya pilih semua best kecuali gumiho tu sebab saya tak sempat nak habiskan sebab ter-delete dari laptop.



drama dream high best sebab plot utama dia bukannya cinta. dia lebih kepada cita-cita dan impian pelajar ni nak jadi penyanyi atau penari. dan jadi lebih best sebab para pelakon dia memang betul penyanyi pun, jadi nyanyian dia lebih original, tak dibuat-buat atau miming.



secret garden pun best sebab plot cerita dia. asas dia adalah cinta pandang pertama antara orang kaya dan miskin. tipikal, tapi menarik plot dia. tengok sendiri la. sama jugak dengan you are beautiful.



yang penting, kalau dulu saya cukup tak suka dengar muzik korea, tapi disebabkan drama-drama ni, saya layan juga sound track drama-drama ni. dan dari situ, macam-macam jenis muzik korea saya dengar.  CNBlue adalah antaranya. huhu.

ada lagi cerita yang best? cuba rekemen sket. nanti saya cari. haha

notakaki: semua ni gara-gara terpengaruh dengan classmate la ni. haha

7 comments:

Suhana Samsudin said...

yang best ikut turutanlah k. dari paling best ke kurang best.

1. You are beautiful
2. Dream High
3. Gumiho
4. Secret Garden( ni baru nak tgk jap g)

:)

Arif Abdilah said...

secret garden jew x penah tgkk.. hehhe... ade lagi story best... mcm mary stay all night..

putryfara said...

hye..erm secrect garden best..hehe..erm xleh wat keje klu tgok cter korea ni..

n u r k i m a said...

wah!semua kat atas x penah tegok lg ni...

cthajar_pinkgurl said...

semua cite kat atas tuu best !!


but ade lagi paling best

1. My girl
2.coffe prince


ok sekian !

Lynn Matata said...

1) secret garden
2) pasta
3) bof
4) my girl
5) you re beautiful

city hunter will be in my top5.. :)

|niey| said...

my fav is my gf is a gumiho..
aktress dia x over.. cute walopun sy pompuan x meluat..hehe..
aktor die plak sy ske sbb layan variety 2 days 1 night kat kbs.

dream high pon best..yg lain x tgk sgt.. x ske citer meleret..ske yg belas2 episod jer ;)