January 29, 2011

cerita semasa tunggu bas

memang jadi kebiasaan aku. dalam beg perlu, eh bukan, aku wajibkan perlu ada bahan bacaan. semalam, sementara menungu kelibas bas aku untuk balik, aku baca komik. dan ketika tu, pakcik di sebelah aku asyik perhatikan aku jer. aku pun buat tak tau, terus baca.

"dik, memang suka baca komik ke?"

"haah. isi masa lapang."

"anak pakcik pun macam kamu. suka baca komik dari kecik lagi. dekat rumah tu banyak  dah komik dia. umur berapa kamu ni?"

"21 tahun. anak pakcik tu umur berapa?"

"sebaya kamu. badan pun lebih kurang dah. sekarang dia belajar dekat universiti Yokohama, jepun."

*

panjang lagi la perbualan kami. kesian pakcik tu. rindukan anak dia.

6 comments:

Azuan said...

aku pun selalu cari komik kalu nk kluar mane2...hohoo

fiz mr.beloved said...

dlu ak suka baca komik tp skrg da kurg..xthu nape..huhu

syafiqah khadiron said...

best la komik. layan je, pastu komik cinta sekolah tinggi bagai. sweet kn kn kn. layannnnnn

mr kay said...

azuan: same..nak2 masa kat stesen bas..haha

fiz: dah semakin matang kot..haha

syafiqah: memang best and memang sweet..huhu

MaYa MeiYa said...

aku pon rajen bace komik n beli komik klu nak balik ke umah.but at the end sume owg pndang aku pelik..
sbb dak pompuan bc komik..haha

mr kay said...

pelik ke pompuan baca komik?

*

ko je pelik kot. hahaahha