April 26, 2012

tetap tak selamat

jalan raya tak semestinya selamat hanya apabila korang dah lengkap dengan keperluan seperti helmet (motor) dan seat belts (kereta), pemanduan cermat dan sebagainya.



pasti tak selamat kalau kau je yang bawak elok2, follow peraturan semua, lepas tu entah kereta mana dengan pemanduan gila, tak follow lampu isyarat dan menyebabkan kau yang atas moto yang dah ready nak jalan sebab lampu hijau, kena mengelak dan akhirnya terbabas.




syukur alhamdulillah selamat. motor pun selamat sebab jatuh sikit.




adakah ini ingatan Allah bahawasanya mati itu akan datang bila-bila?

*WLX .... silver. jangan fikir kau sorang je yang guna jalan raya ni. gila punya orang.

1 comment:

Adylia Qarissa said...

Dkna setuju. Kita dah patuh dan ikot peraturan jalan raya tapi kecuaian orang lain buta nyawa kita hampir melayang.