May 27, 2009

kawan terpinggir



current mood : sedih sikit...

sebab?
apa korang buat if time korang berjalan2, terserempak lak dgn kawan2 lama? korang pegi tegur or x?
well aku try r nak tegur kan, yela time skola memang rapat. satu kelas lagi, leh kata satu komplot di hostel ketika kami nakal melakukan jenayah..haha

tapi,

bila diorang nampak aku, diorang wat dek, pas salam, tegur sepatah dua, pastu berbagai alasan di-create oleh lidah. lidah itu tipu atau tidak, saya tidak la tahu. maka berlalu la mereka...

well, kawan yg dimaksudkan bukan la warga rivolusis erk? tapi skola sebelum tu la.

mereka kaya raya sekarang, tidak cerdik akademik, tapi berjaya juga dalam hidup.
tapi saya tidak senang dengan kamu2 sekalian yang sombong2 ni.


kadang2 terasa macam dilupakan pulak. aku je terhegeh2 mahu merapatkan ukhwah. tapi takpe la. kamu bahagia begini kan? ikut saja la rentak kamu.





kawan datang dan pergi.. tapi awek camne erk?? haha

6 comments:

Abdul.Fatah.Firdaus said...

dan jangan sesekali disamakan awek dan kawan. kawan punya 'brotherhood' lain. awek tolak tepi. logamaya semua itu.

Abdul.Fatah.Firdaus said...

kah kah. macam la ku punya teman istimewa. sehari mandi sekali, lalat pun tak hinggap. hehe. syahir kr? contact tak reply. entah hidupkan mati. hmm

ahmad syafiq al-gonzalez said...

btw, tu aku ckp

friends come n go, enemy accumulates.

N E E q L I S A said...

cam uh la KAWAN. nonsense. HUH.

KIBA kline said...

setuju ngan fatah.
haha

mr kay said...

haha saya pon setuju