August 17, 2015

Planta


Nama dia Planta. Bukan kucing aku, tapi kucing kaiyisah. and Planta have shown symptom of virus infected. Kaiyisah kerja klinik kucing, dan dia tau kucing dia dah kena virus. dr suggest untuk run a test, dan kalau positif, just PTS (paid to sleep), which is matikan dia.

Planta sekarang tak boleh ikut Kaiyisah setiap kali Kaiyisah kerja kat klinik. sebelum ni, dia seronok la dapat main, berlari kat klinik tu, ada ramai kawan. Sekarang ni, sebab dah infected, nak ikut pun tak boleh, so terperap je kat rumah.

Hari tu, kebetulan aku ada majlis jamuan raya kat sana, kami bawak Planta ni keluar, pergi taman. sedih aku tengok virus ni dah kacau saraf dia, sampai Planta ni jalan pun tak betul. kaki belakang dia mmg x kuat. jalan pun senget2. tapi at least, Planta ni ada jugak la keluar main2, tak la terperap je kat bilik.

now, just counting days. taknak PTS. 

8 comments:

NUR CAHAYA said...

Sedih, hm..kesian dia....semoga tabah CP pun banyak bela kucing 10 ekor lebih....walaupun banyak tapi kalau 1 jer kucing CP mati, mau seminggu berkabung ~

♪ cik katak ♪ said...

sedihnya.
btw camne nak tau virus tu eh.
sebab kita ada bela 3 ekor kucing

mr kay said...

@nur cahaya: memang pun. sedih dah tengok kucing tu mcm tu.

@cik katak: erm, kena bawak gi klinik haiwan sebenarnye. my gf kerja klinik haiwan.

Aya Suria said...

anak kucing saya baru mati dua ekor..sob sob
tak tau sakit apa..cirit birit..

beat said...

xleh buang ke virus 2?

SuperMario Bros said...

memang kena PTS ke? that virus cannot be removed eh?

Syafiq Kamaruddin said...

kesiannya.. antara matikan dia atau biarkan dia menderita mana lagi ok ek? hmmm..

ruslanafiq said...

kesian..