May 8, 2015

adik-adik nak tau pasal unisza?

since the major keyword search directed to my blog is related to UNISZA, so here's my thought and stories of UNISZA.

UNISZA, shorts of Universiti Sultan Zainal Abidin.

kalau tak silap, aku masuk U masa umur 19 kot. rasanya 2009 la kot. kos? Ijazah Sarjana Muda Produksi dan Kesihatan Haiwan.

yup, kos ni pilihan keempat aku dalam pemilihan UPU. nak apply vet UPM, tak layak sbb x excel masa matriks.

masa tu, nama dia bukan UniSZA. tapi UDM. Universiti Darul Iman Malaysia.
soalan? kenapa bukan UDIM? malas nak jawab. haha.

soalan2 biasa adik2 yang dapat offer ke UniSZA:

best tak UniSZA?

best atau tak best, korang la tentukan. simple. sebab kita yang corakkan life kita sendiri. dari segi fasiliti dan pengurusan, biasa la ada kurang itu dan ini.. masalah2 tu letak ke tepi sket. jangan sampai kacau social life korang.

as for me, UniSZA provides me a chance to learn. what i did during 4 years in UniSZA, got me today. bukan setakat knowledge degree tu, tapi jugak social life, suasana agama yang terjaga, pengalaman berpersatuan, buat kertas kerja, turun naik HEPA fight for your organization, semua tu amat2 precious.

enjoy what you do. that's all.

1 comment:

Eka Tikah said...

betul tu. kite yg corak hidup kita. kalau best kata kite, best la. kalau dari awal set dlm mind tak best, sampai ke sudah tak best. hehe