February 3, 2013

gejala hashtag

satu-satunya social media yang aku layan adalah facebook. takde pencicip2 ni (twitter). ok, ada la sign up buat akaun tu, tapi tinggal macam tu je la. tak reti. biar la korang nak kata aku ketinggalan zaman pun.

satunya pada twitter ni, gejala hashtag tu makin berleluasa kot.

yela. aku tengok kawan2 aku tu, letak satu gambar, tapi kat caption, satu perenggan hashtag.

contoh. gambar semangkuk maggi.

dalam caption #jimat #lapar #duit #tomyam #sedap #mylife #malaysian #duckface #bujang dan lain2 lagi la. yg kadang2 tu xde relate langsung dengan gambar. tu yang aku tak paham tu.

apa korang buat camtu, nak kasi trending ke?

walaupun aku xtau amende trending tu. haha.

kuno? memang pun. fb aku pun bahasa melayu.

3 comments:

C.T.K said...

ct pon tgk kwn ct tag banyak2..xthu jugk pebende tu..hehehe

Qin said...

hapekebenda tuh hashtag ? mwehehehe .. jakun bah .. kita ndak tau sih :P

mr kay said...

CTK: haha, biarkan mereka dengan dunia mereka..

Qin:haha, boleh bahh kalau kau!