March 31, 2010

mau letak banner korang?

aku mahu bagi ruang kepada mereka-merekaan yang mahu beriklan di sini....

kamu boleh letak banner kamu di sini-di sidebar blog ini... saiz untuk sidebar agak2 la sendiri..

sila emel amadkhir@gmail.com kalau berminat...

menang lain kali

kadang-kadang
cerita hindustan itu betul


bahawa hero kalah dulu..

Man Utd boleh menang di Old Trafford..
haha

March 30, 2010

Bayern Munich vs Man United Preview


Bayern Munich coach Louis van Gaal believes something needs to be done to create a more level playing field in European football.
Van Gaal is preparing for Tuesday's Champions League quarter-final first leg against Manchester United.
The Dutchman has explained his vision of a United States-style system of cash distribution which would reduce the growing gulf between England's tycoon-led clubs and Germany's more strictly-controlled, self-regulatory societies.
Bundesliga clubs remain restricted when it comes to excessive foreign investment due to a German regulation which dictates that at least 51% of club shares must be owned by its own members.
The Premier League, on the other hand, has seen a flurry of foreign investment - including the arrival of Malcolm Glazer at United, which is threatening to turn European football into a two-class society led by English clubs.
Germany's insistence on financial transparency and strict regulations makes it hard for Bundesliga clubs to compete and Van Gaal would favour across-the-board uniformity, although he refuses to use that as an excuse for a potential failure of his side against United.
"I think I said this 10 years ago - we need to go into a system like in the USA with American football and basketball which has got to be regulated a bit better and stricter," he said.
"That way it could be a bit more balanced between clubs in Europe and it would mean everybody would be playing with the same budgets.
"That is sport, that is fair play and, with all the conditions the same, then we could really play."
Bayern are leading the lobby for a stricter control over club finances with their chairman Karl-Heinz Rummenigge using his respect and authority within European football's governing body UEFA to push for change.
And Van Gaal praised the work of his club's chairman on this issue.
"I think I heard from Rummenigge last week that we are going to have to field five or six players who were brought through the club from next year, so it is coming," he said. "It won't be long now."
In the meantime, Van Gaal believes his club is still healthy enough to compete with United, and he declined the notion that money will be the biggest difference between the two sides tomorrow night.
"We also have very expensive players in our team and the budget of Bayern is also very high," he said.
"We are one of the top five clubs in Europe (financially).
"I think we can surprise any team. Bayern is not yet a top team at level one, but we can reach it during a game and we have shown that.
"Nobody in Europe expected us to beat Juventus, and then we also beat Fiorentina."
Money, therefore, is not what Van Gaal envies the most when he looks at the Red Devils.
What the experienced coach is most impressed about is the organisation of Sir Alex Ferguson's team - particularly what he saw in the first leg of their match with AC Milan in the last round.
"Just being capable of doing something is not enough. You have also got to do it and AC Milan did not do it," he said.
"You could say that they were lucky, but I think that you also have to force your luck and Manchester United did that.
"I know one thing for certain and that is that the organisation at United is always good and I am jealous of this organisation.
"If we had this organisation at Bayern Munich, we would be a step ahead."
Van Gaal has some organisation to do with his team tomorrow night since Bastian Schweinsteiger is suspended and both Arjen Robben and Franck Ribery remain injury doubts.
Robben will face a late fitness test tomorrow afternoon, but Van Gaal said he would not take any risks on the winger, who has a calf strain.
"Robben is not actually injured, but you know what problem he has and we will do what we can to make him fit but I don't want to take even the smallest of risks," said Van Gaal.
"His muscle is just tired and I need to be certain that a player is 100%.
"It is a huge game and we cannot have him at 80%. I know certainly that we need a player like Robben against an opponent like Manchester United, but if he is not 100% then he doesn't play."
Danijel Pranjic of the more defensive-minded Anatoliy Tymoschuk should replace Schweinsteiger.
Striker Mario Gomez will be in the squad, but Van Gaal has ruled him out of starting tomorrow night.

*curik dari espn..haha

aku sokong man utd.. dan aku rasa game esok memang hebat.. tunggu je la result esok..


cubaan

test 1 dua tiga..
The Twilight Saga: New Moon (Two-Disc Special Edition)



The Twilight Saga: New Moon (Two-Disc Special Edition)

March 29, 2010

maleena-deep

Siapa kenal Maleena?

aku mau kongsi lagu dia yang best ni..
nak dengar lagu dia, boleh..
dipersilakan klik saja di myspace beliau.. di sini, sudah kusediakan link-nya.


DEEP


Take take me away
To a deeper deeper place
Where I can see your face everyday.

Lets go out to the town
Should I wear a dinner gown
Or should I just be a clown

I see a million stars in the sky on July
Flying high oh oh

I thought I'll never make it through
Untill I finally met someone like you
No one knows how much I like you
Now all I wan't is you to be my boo

Last night we dance together what a perfect weather
Oh oh everything is getting better.


amacam? komen la...
btw, maleena, i promote u pulak pas ni erk? huhu

sendiri

sunyi pukul 3 18 pagi memang menggembirakan hati sebab aku suka sepi sendiri, dan bila hari-hari terbiasa sepi, akhirnya sepi itu yang datang cari aku..

kadang-kadang, sendiri lebih bagus dari berteman..

March 27, 2010

merepek

dengan enak angin malam ini, aku tak perlu lagi kipas angin dan walau tanpa bantal empuk dan tilam lembut, aku boleh tidur lena sampai dengkur kuat mana di sebelah tak ku hirau.

kau yang baca, mesti garu kepala kan?


ya, aku merepek lagi malam ni.

March 26, 2010

bangun pagi

kalau esok kau bangun pagi seawal jam lima, jangan lupa kejutkan aku kerna aku sudah berjanji mahu luang masa dengan kabus pagi, cerita-cerita dengannya sambil disajikan air embun pagi yang belum ku tahu rasanya sama ada sedap macam old town white coffee atau sesedap kopi pak belalang.

jangan lupa kejut aku. boleh curah air jika mataku degil nak celik.

March 24, 2010

bila tidur lewat dan imaginasi jadi hebat

tengah malam dia dikejutkan, disuruh bertugas. dia jenguk muka jam di dinding, pukul 3.19 pagi.
gila, benak dalam hati. tak pernah aku disuruh kerja masa-masa orang bangun tahajud begini.
akur saja, walau hati memberontak.

bukan dia saja rupanya dikejutkan pagi-pagi itu, kemeja putih pun sama. dan bila melihat
keadaan si kemeja putih yang kusut masai dan berkedut, dia sudah tau peranannya.

akibat panas hati memberontak, dia berjaya cantikkan sang kemeja, tanpa dicucuh arus elektrik.
hebat juga amarahnya kan?

kamu mau tau apa yang dia beritahu aku?

"sama ada kau berjaya interview esok atau tak, jangan lupa yang kau segak berkemeja putih itu disebabkan aku".

ok, terima kasih. sambung la tidurmu. doakan aku ok?

March 23, 2010

Gelap

007

duduk lemas dalam gelap

apa yang kau nampak hanya gelap
apa fungsi mata nak melihat dalam gelap
kau nampak hitam
tapi aku nampak lain
aku nampak kau
aku nampak aku sendiri
aku nampak apa yang aku mahu nampak
sebab imaginasi teman aku

sudah faham apa beza kita?



support Earth Hour!!

March 22, 2010

Hujan Bunga di KL

disebabkan "kesayangan" aku dah keluarkan muzik video yang official..

jom layan..


video

ini dia Ana Raffali.. comel kan?
haha..

selipar Malaysia

kawan,
bila kau sudah stabil dan mampu bermegah di sana
kita tetap pijak di bumi yang sama

beza cuma kau berkasut everlast kelabu
aku cuma selipar jepun.



*kenapa tak ada selipar Malaysia?

March 21, 2010

luahkan yang benar


006

walau gagah dan lengkapnya jasad ini kau nampak
belum tentu kau betul bila bicara tentang apa yang kurasa di dalam
aku lemah bila berbicara
kerna aku takut akan berapa lagi hati akan aku sakiti
dan kerna itu aku takut berkata-kata lagi
hanya mahu jaga hati semua sama rata

bila fikir dalam-dalam
biarlah puas hati sebahagian manusia
biar yang lain marah bengang tak tenteram
sebab aku yang bisa memilih
pada siapa mahu berpihak
mana satu lebih berhak

aku rasa aku mesti bersuara
biar berkecamuk punah hati kamu
biar deras mengalir air mata
biar aku disumpah seranah
aku tetap suarakan apa yang patut aku suarakan
agar kau tahu tiada lain selain kebenaran
walaupun kau rasa perit sungguh yang benar itu

kamu jangan risau
aku bukan kejam
konsiderasi itu penting juga kan?

March 20, 2010

syukur

bangun pagi.
aku buka jendela luas-luas biar angin bayu pagi segar penuhi segenap sudut bilik.


syukur masih hidup.
syukur tiada cacat cela.
syukur hanya calar dan luka sana sini.

mungkin lepas ini aku trauma naik moto?
hahaha..who knows??


"berhati-hati di jalan raya"

March 18, 2010

maaf

005

tinggal saja kebencian yang bersarang penuhi ruang hati
mari isikan sinar kemaafan segenap ceruk


saya bukan pendendam..
ok?

*senyum*

March 17, 2010

laju dan perlahan

004

laju cepat tak terkejar
lambat perlahan tertinggal jauh
jauh dekat jangan kau resah
jarak itu relatif
semua itu ikut hati
kau tahu kau perlahan
jadi sila bagi usaha lebih dari biasa

March 16, 2010

entri panjang terluah dalam 3 minit 21 saat


kalau korang dah lama kenal aku, korang tau yang aku ni memang pemarah, tapi x suka bergaduh.
sebab aku suka simpan sorang2 and share kebengangan aku dengan kawan2 baik aku.. (sapa nak claim dia kawan baik aku angkat tangan??)

aku nak mintak tolong korang..
aku (dan maybe classmate yang lain) agak "panas" dengan kawan kami sorang ni.. wujudnya dia dalam kelas macam x terasa je.. ok fine takde masalah kan? tapi kalau group assignment, camner?
nak tau? dia xpernah involve, or kalau involve pon, kira la peratus sumbangannya.. dan sumbangannya cuma secara lisan, beri idea itu ini dan itu.. lepas tu hilang..

alasan paling normal terdengar dari mulut dia "aku bz r join bnyk kelab.."

sapa suruh join bnyk kelab? ok aku konsider kalau betul bz pasal kelab..tapi malam2 asyik keluar hang out, balik tengok movie dan gosip kutuk2 orang je kat bilik, bz ke tu??

ok, aku admit aku bengang di sini..tapi kat luar aku chill ok? haha

dan..
satu lagi nak tanya..
sesi "meluahkan perasaan" dekat blog ni, sama x macam mengumpat?

sila kongsi pendapat anda semua.. thanks..

March 15, 2010

What website do you spend the most time on?

bloggers yang best2..

Ask me anything

untuk mereka yang masuk ke dunia sebenar..

jangan lagi bermurung
aku tak suka wajahmu yang suram
nanti hari-hariku turut kelam
ayuh lupakan memori semalam
corakkan hari ini dengan warna ceria
dan mulakan hari ceriamu dengan senyum

sejauh mana anganmu dalam hidup ini
jangan lupa angan bukan realiti
hidup ini banyak haluan untuk kau ambil
dan kau boleh u-turn bila-bila masa kau mahu
dan ambil jalan baru
suka aku ingatkan setiap haluan punya cabaran tersendiri
asal hati itu kuat, kau pasti boleh.

cikgu selalu bilang
SPM segala-galanya
tapi tolong jangan bersedih atau lonjak suka gembira
nanti kau dah ada di tempat aku
dan perhati dunia ini bagaimana adunannya
kau mula terasa segala-galanya bukan SPM
tapi diri sendiri.

March 14, 2010

lahir semula

kalaulah dapat dilahirkan semula
tak akan aku minta hidup lain
kerana hidup aku yang ini sudah cukup bagus
walau tidak sempurna tapi aku puas..

March 13, 2010

tikam-tikam


sama seperti status facebook saya:

"apa mahu buat sama back-stabbers?"

saya tiada jawapan yang solid.
jadi kamu berikan jawapan kamu ok?



March 11, 2010

pertandingan fotografi-jemput la masuk

PERTANDINGAN FOTOGRAFI PENGGUNA - Terbuka kepada amatur sahaja

TEMA : “Penggunaan Berhemat: Perubahan bermula dengan Saya”

Pengguna menunjukkan kebijaksanaannya (wisdom) melakukan sesuatu perkara yang memberikan manfaat kepada diri sendiri, masyarakat, industri dan pihak berkuasa. Maksud “Penggunaan Berhemat” dalam konteks ini terbuka kepada interpretasi yang luas dalam kehidupan harian seperti persekitaran, penjimatan dan penggunaan tenaga, makanan, pengangkutan awam, respon masyarakat terhadap gaya pembelian barangan, keselamatan produk atau perkhidmatan dan lain-lain. Imej boleh dirakamkan secara perseorangan atau berkumpulan dan haruslah mencerminkan aktiviti, perbuatan dan keadaan (moment) yang menjurus kepada konsep “Perubahan Bermula Dengan Saya”

Syarat pertandingan fotografi pengguna - terbuka kepada amatur sahaja

1. Pertandingan terbuka kepada peserta amatur waranegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas
2. Peserta boleh menggunakan kamera digital (sekurang-kurangnya 4.3 megapixel) atau kamera analog (negatif filem). Untuk penggunaan kamera analog, negative scan boleh digunakan (sekurang-kurang resolusi 300 dpi). Imej yang diambil menggunakan telefon bimbit atau PDA tidak akan diterima. Saiz minimum fail imej 2 MB.
3. Saiz gambar bercetak (print) adalah 8 in X 10 in (8R) tanpa bingkai. Kerja lekapan dan pembingkaikan di atas bod lekap tertakluk kepada inisiatif peserta sendiri
4. Foto perlu dihasilkan secara cetakan tunggal (single print) sahaja. Karya yang dihantar hendaklah yang belum pernah menyertai mana-mana pertandingan fotografi. Pihak penganjur berhak mencetak dan menerbitkan sebarang karya peserta untuk tujuan publisiti atau promosi.
5. Teknik mengambil gambar adalah bebas. Gambar digital “super-imposed” tidak akan diterima. Gambar komposit, gambar helah, atau apa sahaja imej digital atau manipulasi juga tidak akan diterima. Hanya tindakan merapikan imej seperti memotong, imbangan cahaya dan warna serta menghalusi dan menajamkan imej sahaja yang dibenarkan
6. Gambar yang dihantar (print) hendaklah disertakan dengan CD dalam format JPEG./TIFF / BITMAP. Borang permohanan hendaklah dilekatkan di belakang gambar tersebut
7. Penganjur tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakan, tersilap hantar atau penyertaan yang hilang. Bukti penyertaan tidak diterima sebagai bukti penerimaan.
8. Semua penyertaan hendaklah dihantar kepada pihak penganjur pada atau sebelum 18 Jun 2010

Hadiah bagi pertandingan fotografi pengguna - terbuka kepada amatur sahaja

Hadiah Pertama : RM 2,000.00 dan sijil penyertaan
Hadiah Kedua : RM 1,500.00 dan sijil penyertaan
Hadiah Ketiga : RM 1,000.00 dan sijil penyertaan
10 hadiah sagu hati : RM 200.00 dan sijil penyertaan

Alamatkan penyertaan kepada:

Urus Setia Program Hari Pengguna Malaysia 2010
No 1D-1, Bangunan SKPPK, Jalan SS 9A/17,
Sungai Way, 47300 Petaling Jaya, Selangor.
Tel.: 03-7876 2009/ 7875 6362/ 7875 6370
Faks: 03-7877 1076
E-Mel: urusetia@mypengguna.com

March 9, 2010

apa itu follower?

memetik kata-kata seorang rockstar :

"followers adalah mereka yang sentiasa ternanti-nantikan post baru dalam blog kita"


er betul ke? haha

anyway, terima kasih follow saya..huhu

March 8, 2010

telan panadol dinihari

pagi-pagi bangun disergah jeritan jam loceng
kabus malam bulan bintang, datang lagi nanti
lima pagi celik mata
sunyi sepi sejuk sesejuk tasik gula membeku celcius negatif lima
aku bilang pada kabus pagi suruh pergi
aku tak tahan sejuk pagi
kepala pusing seakan baru ber-roller coaster
aspirin sebiji telan pening lagi
ambil sebiji lagi tidur nyenyak

hasilnya
aku terlepas bas ke kuliah
terima kasih encik panadol.
^_^


jadi faham?
jangan makan panadol pagi-pagi
melainkan itu taktik mau ponteng kuliah.

March 7, 2010

klasik dalam modenisasi

masa dah berlalu
zaman berubah
dia berubah
mereka berubah
orang berubah
semua dah berubah
tapi aku sama saja

jangan risau tak ada apa berubah
jangan risau perkara remeh
aku masih klasik dalam permodenan
masih bermain mata dengan si gadis tersipu-sipu malu
walau SMS dan chat jadi hobi

tingkah laku aku berubah?
jangan merapu
timang tinggi-tinggi sampai puncak awan
sehebat mana kau di puncak
akar di perut bumi jika tak kukuh pasti tumbang kan?
masih perlu tunduk tanda hormat
beri laluan kepada yang berhaluan
kenapa hilangkan budaya tradisi?
kenapa malu asal usul sendiri?

jawab..
komen ikut suka hati.

March 5, 2010

RAHSIA yang BUKAN rahsia lagi

A berkata pada B :

eh kawan, mari sini kejap
ada rahsia mau kongsi
"dragon ball ada tujuh biji semuanya"
jangan kasi tahu sesiapa ok?
rahsia.

B kata pada C :

si A bagitahu
dragon ball ada tujuh biji
tapi ko jangan bagitahu siapa-siapa ok?
rahsia.

dan C bagitahu pada D

D bagitahu E,

dan seterusnya.

semuanya RAHSIA, konon.




dan A pun percaya sangat rahsianya selamat

padahal
semua orang di sekelilingnya dah tahu.

manusia kan? haha.


pernah korang terlibat seperti di atas?
ya, saya akui saya pernah. ^_^

bayangkan kalau si E bagitahu A :

wei A, dragon ball ada tujuh biji tau.

apa agaknya A jawab?
padahal itu rahsia dia..haha

March 3, 2010

Earth Hour 2010


mari sama-sama kita bergelap!

Earth Hour. sure korang tau kan? satu jam untuk satu negara, or satu dunia bergelap.

tahun ini, masa untuk bergelap ialah 8.30 malam hingga 9.30 malam, 27 March 2010. Hari Sabtu.
kepentingan earth hour?

apabila korang tutup lampu, korang jimat elektrik, dan jimat duit. haha. juga jimat penggunaan gas2 CFC, carbon monoxide and macam2 gas yang aku pening dah, sebab subjek biochem and organic chemistry aku low sket..

teruskan..

perubahan iklim berlaku sebab... well aku malas mau explain...

boleh korang google sendiri x?

atau korang leh baca kat sini, dan sign up la, untuk tunjukkan korang masyarakat yang prihatin tentang perubahan iklim dunia ni..

masuk sini untuk lebih faham pasal Earth Hour 2010...

selamatkan bumi kita..



current song : breakin' -The All American Rejects

March 2, 2010

pakar bahasa saya


saja mahu tayang gambar.. haha


er gambar ni saya edit saja, saya google je gambar ni..haha
masa ni belum punya kamera
haha..